Davorin Slejko svoje vinogradniške spretnosti uspešno prilagaja sodobnim metodam, hkrati pa ostaja zvest tradiciji, pri čemer dobimo popolno kombinacijo. Družina Slejko obdeluje 4 hektarje vinogradov Vipavske doline. Zasajeni so na izbranih legah po okoliških gričih. Vinogradi se raztezajo na nadmorski višini do 600 metrov in so sajeni z gostoto do 3.000 trt na hektar. V poletnih dneh pride na vrsto redčenje grozdja, pri katerem na trti ostane le najkvalitetnejše. Ob trgatvi natrgajo približno kilogram do poldrugi kilogram grozdja po trti. Trgatev se začne, ko grozdje dozori do popolnosti. Grozdje obirajo ročno in selektivno. V Vina Dornberg pridelajo okrog 60 odstotkov belih in 40 odstotkov rdečih sort grozdja. Veliko pozornost posvečajo avtohtonim sortam, in sicer zelenu, pineli in kraljici rebuli.